måndag 22 juni 2009

Fredagsrapport

Midsommarafton -då kan man ju inte skippa alla traditioner enbart för att man befinner sig i Norge för innebandycup. Nej, utan efter frukost och att ha varit iväg och spelat frisbeegolf en sväng styrde vi upp midsommarmat. Potatis, sill, korv och köttbullar -Mumma! Ett tag hade vi gräslök också men Pet tyckte den gjorde sig bättre på golvet :P

Med magarna laddade styrde vi minibussarna mot Stavern för herrarnas första match. Solen sken och förutsättningarna kunde väl inte vara bättre just då.

Redan i första matchen blev det repris på finalen förra året då Nor92 (som nu laddar för sin comeback i norska elitserien) stod för motståndet. Även denna gången stod vi som segrare. Foppa och Emtner hittade varandra som på den gamla goda tiden och inte kunde man se att vi hade så många pensionärer i laget ;) 6-3 vinst i bagaget.

Innan damerna fick göra sin premiär gjorde de ännu en mycket uppskattad (?) cheerleadersinsats då herrarna mötte Grönland Globetrotters. En match som togs hem relativt enkelt med 8-3 och redan här stärktes hoppet om att försvara titeln från förra året... Vad skulle kunna gå fel?

När Hillbillies äntligen fick spela sin första match var det väl bara Lill-Foppa i mål som var missnöjd -Kunde hon inte fått vara med och ta någon boll i alla fall? 5-0 i baken för Bakklandet (ledsen, jag kunde inte låta bli den formuleringen...) Nog kändes det bra och en dröm om dubbelseger började gro...

Killarna lekte hem sin tredje match med 10-3 mot Johas Tapre och kunde vara mer än nöjda med sin första dag. Då började det istället laddas för sudden death dubbel. Ja alla utom vår målis som istället startade kvällens festligheter ordentligt.

Svevia golden girls (som vad jag förstått bestod av gamla norska elitseriespelare) stod för damernas andra och sista motstånd för dagen och här gick vi på turneringens första smäll. 3-1 förlust för oss i första mötet men det kändes inte helt rättvist... Nog skulle vi kunna ta dom senare?!?

Sudden death dubbel avslutade aktiviteterna i Stavern denna kväll och innebar flera internmöten för oss. Roligaste matchen blev nog ändå Foppa/Emtner vs Mogge/Håkan. Emtner hade instruerat Foppa i att Emtner själv skulle vinna tekningen rakt bak till Foppa så det enda han skulle göra var att ta emot bollen och se till att den inte gick direkt in i mål. Det han dock borde fortsatt med vad Foppa skulle göra med bollen efter detta, för istället för att spela den till Emtner så duttade han fram den till motståndarna som direkt kunde göra mål... Hmm... Man borde kanske varit där för att se hur kul det såg ut... :)

Både Mogge/Håkan och Jonas/JC tog sig till semifinal men där tog det stopp och Jonas/JC fick inte chansen att förbättra sin andraplats från förra året.

Dusch, hemfärd och uppkorkning. Att starta en fest halv elva kanske inte är det smartaste... Hmm... Alla verkade törstiga -kanske var det solen under dagen som gjort sitt?!

Svårt att rapportera allt från kvällen men en kort sammanfattning från kvällen/natten (som kommer uppdateras i bilder senare): Jäger, Baccardi, Soffdans, DJhyllningar, DJsågningar, Disktrasebrottning, Vinflasksång, Pungslag, Utfrysning, Spya, Ensamutgång, Långpromenad, Anekdoter, Fler anekdoter, Lögner, Överdrifter, Felsägningar, Hackningar

Ja det mesta var sig alltså likt i det här gänget :D

Dag 1 av 3 avklarad

5 kommentarer:

  1. Jag trodde ni hade fixat en reservtaxi med "proffisionell" förare??

    Så nu behöver den sovande chaffören en uppdatering... GICK ni hem efter festen?

    SvaraRadera
  2. stavar som en kratta gör hon också...

    SvaraRadera
  3. Vi fick en taxi för fyra bara -så eftersom jag var den som hittade hem till mig så fick jag knata hem själv :S Vi ville inte väcka dig som sov så gott :P

    Men det var inga problem :) Det var nog bara bra för mig just då ;)

    SvaraRadera
  4. Hmm, nu fick jag genast lite dåligt samvete :(

    Så gott kan jag ju inte ha sovit heller... vaknade faktiskt till efter det att ni gått och fick somna om till mr M:s snarkningar - Det var betydligt svårare än att somna till festen :)

    SvaraRadera
  5. Förlåt att jag välte up gräslöken!! Hoppas alla (eller de flesta i af) hunnit ta innan!

    I övrigt var det den bästa midsommaren på länge! =)

    Rhöös, du ska inte ha dåligt samvete på något sätt! Du gjorde så mycket för oss i helgen ändå! =)

    SvaraRadera